Koka upp vattnet och häll det över havregryn och vetekross. Låt svalna till 37º. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt smör, farinsocker, rågmjöl, bakpulver, vetemjöl och salt
Ni som följer mig här vet ju att jag är lite smått galen i blåbär och havtorn Det är lite från ena dagen till den andra, men idag var jag sugen på sådana där riktigt rejäla blåbärsmuffins som man kan få i USA
Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor
Igår gjorde jag riktigt goda blåbärsmuffins. Blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma2 ägg1/2 dl mjölk1/2 dl kvarg1/2 dl vaniljyoghurt (går bra med mer kvarg eller tex turkisk yoghurt om man inte har vaniljyoghurt hemma)1 msk fiberhusk/pofiber1 dl mandelmjöl1 dl dinkelsikt1/2 dl sojamjöl1 dl sötströ / sukrin2 dl blåbär ( lite potatismjöl / maizena)1,5 tsk kardemummaen nypa vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader
Perfekt som mellanmål till stora som små. 8 st blåbärsmuffins. Nyttiga blåbärsmuffins. Ja visst. Bakade med grahamsmjöl, sötade med honung, fulla med bär & banan
Till 20-25 stora kakor behövs. Degen skall bli till ca 20 stora härliga kakor. Några minuter längre om de är megastora och givetvis kortare tid, typ 7-8 minuter, om du gör mindre cookies. Låt kakorna kallna helt innan du packar dem i burkar eller påsar 20-25 stora kakor
Eftersom man såklart vill bjuda på tårta så gjorde jag det enkelt & bakade två stora Pavlova tårta. I torsdags hade vi stort trädgårdskalas eftersom Fredrik fyllt 40
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.