I mitt recept tillsätter jag mer grönsaker än traditionella recept anger och serverar curryn antingen som matig sopp-gryta utan ris eller ibland med ris
tofu och nudlar medgröncurry i kokosmjölk. För 2-3 portioner 1 litet paket tofu (på bilden hasselnötstofu) 0,5 liter wokgrönsaker 3 dl kokosmjölk 1 fp algnudlar (ni vet de där kolhydratfria som ser ut som genomskinliga äggnudlar) Gröncurry eller […] 2-3 portioner. 0,5 liter wokgrönsaker
Lägg upp riset, gröna bönor i röd curryoch fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra lime och kanske lite Thaibasilika om du har tillgång till det
Blanda curryfräsetmed crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar
Servera med ris och sallad. Hetta upp en nonstickstekpanna med lite olja i. Klicka i färssmeten och stek små biffar tills de är genomstekta och har fin ljus stekyta på båda sidor
Stek på de grovt hackade äpplena och löken, medcurry i smör. …visste jag ju, det är därför jag alltid rycker fram detta kort, nu medcurry, när jag inte har en aning om vad jag ska laga
Vi åt vår linsgryta med en bit bröd och en klick yoghurt på. Tack kära dill för din förmåga att få all mat att kännas lite somrig, även om currynoch äpplet i den här linsgrytan skriker höst-höst-höst långa vägar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.