I med chilisås och fransk senap. Toppa med Norrglimt eller annan smakrik ost. Ikväll är det svärfar som tar på sig kockmössan, och vad han bjuder på får ni se imorgon
salt och vitpeppar. Ett blomkålshuvud350 gr kasslerGratängsås. 2 msk smör4 msk glutenfri mjölmix5 dl mjölk2 dl riven ost2 äggulorsalt och vitpepparGör så här. Dela blomkålen i buketter, skölj och koka i lättsaltat vatteni ca 4 minuter, häll av i ett durkslag och låt det stå och rinna avTärna kasslern i mindre bitarSmörj en ungsfast formGratängsås. Smält smöret i en kastrull på svag värmeLyft kastrullen från värmenRör i mjölmixen och all mjölk och ställ tillbaks kastrullen på värmenKoka såsen under omrörning 3-5 minuterTa kastrullen från värmen och tillsätt osten(spara lite att lägga överst på gratängen)låt osten smälta nedRör ut äggulorna med lite mjölkVispa ner det i såsen och låt den hastigt sjuda uppTa av från värmen och smaksätt med salt och pepparLägg den avrunna blomkålen i den smorda formenLägg sedan på kasslernHäll gratängsåsen över Toppa med den resterande rivna ostenGratinera i 250 grader tills gratängen harfått fin färg, jag serverade min gratängmed kokta morötterDenna mjölmix använde jag till gratängsåsenSMAKLIG MÅLTID 350 gr kassler
Godaste kasslergratängen, allt-i-ett, direkt ur matberedaren. Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
En god vardagsgratäng med potatis, purjolök och kassler. Rör ner osten och krydda med lite salt (inte för mycket eftersom kasslern brukar vara salt)Skär kasslern i strimlor och rör ner den i potatisblandningen
Lägg över kasslern i formen med potatisen och löken. Servera med en god sallad. Strimla sendan löken i den storlek man vill ha, jag vill ha lite större bitar så jag delar den på hälften och sedan skivar den i bågar
Veckorna bokstavligen försvinner för mig, och jag hänger inte med för fem öre. Jag tycker tiden flyger fram snabbare än vad jag hinner med, men det är ju som vanligt med andra ord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.