Ostgratinerad broccoli med knaperstekt fläsk, servera med spagetti eller som LCHF. En härligt krämig sås med ostsås tillsammans med kassleroch purjolök
Robban lagade denna gratäng innan jag börjat med LCHFoch den var verkligen himmelskt god. Han utgick från detta recept, men la även till broccoli, parmesan och vitlök
Det är ingen hemlighet att jag älskar krämiga gratängeroch jag gör dem i lite olika varianter. Har upptäckt att kålrabbi är jättegod att använda i gratänger,den är mild och fin
Skiva kasslernoch bryn skivorna i en stekpanna med lite smör. skölj och ansa den. Ovanpå dem lägger du kasslerskivornaoch sedan de brynta champinjonerna och broccolibuketterna
Strimla kassleroch stek den snabbt i lite olja/smör. Lägg kasslern i en form. Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen
Purjo- ochbroccoligratäng. Jag och mina vänner ska få prova Flux munvatten, lite skoj tycker jag. Mamma har hittat den i någon av alla LCHF el GI-bilagor som är ute så det är ett ”lånat” recept
Broccoligratäng med kassler/skink- och ostsås. salt och peppar. Skala stammen och skär den i bitar. Skiva purjolöken grovt och låt koka med en sista minut
I Tyskland är kassler (eller kasseler) gjord på antingen urbenad fläskkotlett eller karré som saltas och varmröks medan fläskkotlettvarianten är den allenarådande i Sverige
I den här familjen gillar vi alla "Skink ochBroccoligratäng" och eftersom jag hade två stånd med färsk broccoli i kylen fick det bli en gratäng till middagen igår
Krama ur all vätska ur den tinade spenaten och skär kasslern i bitar. Salt och peppar. Häll i smeten i en ugnsfast form och sprid ut kasslernoch spenaten över smeten
Paj Omelett Gratäng Pannkaka och Pasta. Vitkålsfrestelse med bacon och ädelost, blev dagens middag. Att låta den gå på svag värme under en längre tid, gör att vitkålen blir mjuk och fin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.