Kassler i Bergakungens sås
Milda.se
Milda.se

Kassler i Bergakungens sås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600-700 g benfri kassler
  • 2 gula lökar
  • hackade
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 2 skivor rökt skinka i tärningar
  • 1¼ dl torrt vitt vin
  • 2½ dl Milda Mat eller MiniMat
  • ½ msk Knorr flytande kalvfond
  • 1 msk Slotts tomatpuré
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 tsk dragon
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Beskrivning

    Värm ugnen till 175°C. Lägg kasslern i en liten långpanna eller stekpanna. Stek den mitt i ugnen i 3/4-1 timme.

    Fräs löken i matfett i en kastrull tills den blir guldgul och nästan genomskinlig.

    Tillsätt den tärnade skinkan och låt det hela fräsa ytterligare någon minut. Späd med vin och Milda Mat. Tillsätt buljong och smaksätt med tomatpuré, paprikapulver, dragon, salt och peppar. Låt såsen koka ihop något, ca 5 minuter.

    Tag försiktigt bort nätet på kasslern och skär köttet i skivor och lägg dem tillsammans med såsen i en traktörpanna eller på ett uppläggningsfat.

    Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.