Värm ugnen till 175°C. Lägg kasslern i en liten långpanna eller stekpanna. Stek den mitt i ugnen i 3/4-1 timme.
Fräs löken i matfett i en kastrull tills den blir guldgul och nästan genomskinlig.
Tillsätt den tärnade skinkan och låt det hela fräsa ytterligare någon minut. Späd med vin och Milda Mat. Tillsätt buljong och smaksätt med tomatpuré, paprikapulver, dragon, salt och peppar. Låt såsen koka ihop något, ca 5 minuter.
Tag försiktigt bort nätet på kasslern och skär köttet i skivor och lägg dem tillsammans med såsen i en traktörpanna eller på ett uppläggningsfat.
Urgod och krämigkassler gratäng i ugn. Lägg över kasslern. Vispa grädden och rör ner mango chutney, äggula, chilisås och smaka av med lite salt och peppar
Blanda crème fraiche, keso och majonnäs. Skala äpplet och skär tillsammans med gurkan itärningar. Lägg i allt ikesoblandningen och blanda i burken med ananas, ta gärna lite spad från ananasen också
Skär kasslernistrimlor. Jag lagade en snabb kasslergryta med sötsur sås. Helgerna hos oss innebär ofta mycket sport och matcher och efter dem så ska det gå fort att laga mat
Vi älskar ju kassler & här kommer ett lite annorlunda recept, men väldigt gott. Mixatill en ljusgrön såsi matberedaren med vitlök, vatten, fraiche och citronjuice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.