Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll medäppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Himmelskt god äppelpaj de luxe, signerad Daniel Roos från kokboken "Desserter med stil". Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Ute i mammas och pappas trädgård kryllar det av äpplen, så därför passade jag på att lyxa till det lite extra – en äppelpajmedvaniljsås fick det blir till frukost
Ja, äppelpaj är ju inte direkt svårt att lyckas med, men vaniljsås kan faktiskt vara lite klurigt. En egen vaniljsåsmed vaniljstång är så otroligt mycket godare än alla färdiga pulversåser eller sådan tråkig vaniljvisp som finns i affärerna
Glutenfri äppelpajmed havretäcke och egengjord vaniljsås. Nybakad äppelpajmed hemmagjord vaniljssås. Och det är verkligen inte svårt att göra en egen vaniljsås istället för att använda matbutikens färdiggjorda (eller pulver), konstaterade vi när vi tio minuter senare stod i doften av vanilj med en färdiggjord varm vaniljsås framför oss på köksbänken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.