Jag och säkert flera andra har blivit inbjudna av Göteborgskex för att skapa ett roligare pålägg på deras nya Digestive än klassikern Blåmögelost och fikonmarmelad
Jag älskar verkligen de söta lite grova digestivekexen. Digestivekex2 dl havregryn2 dl kärnvetemjöl med fullkorn1 msk farinsocker1/2 tsk bikarbonat1 krm salt75 g smör1 msk mjölkMixa havregrynen till mjöl i en matberedare. Kavla ut en 1/2 cm tjock platta och stansa ut rundlar med exempelvis ett glas. Tjing // A 2 dl havregryn. 1/2 tsk bikarbonat
Mixa silkestofun med kokosgrädden i en mixer/blender tills du får en helt slät kräm. Som sagt så har jag hittills varken lyckats hitta ett bra recept på veganska savoiardikex, eller färdiga att köpa så jag tänkte istället försöka hitta på en variant gjord med digestivekex
Digestive & Choklad cake pops, cirkamått. 2/3 paket digestivekex. Uncategorized 2/3 paket digestivekex. Jag provade på att göra cake pops för första gången igår
Hur tjusigt är det inte att baka sina egna digestivekex. Digestivekexca 12 st2 dl havregryn 2 dl Kärnvetemjöl med fullkorn1 msk farinsocker½ tsk bikarbonat1 krm saltsaften av 1/4 citron75 g smör eller margarinca 1 msk mjölkKör havregrynen i matberedare till havremjöl. 1 krm saltsaften av 1/4 citron
De kryddade nötterna tillför all den crunch man kan önska sig och mjukas upp av en digestive botten samt kondenserad mjölk och för att få en extra skjuts mörk choklad på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.