2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
5 st päron. 15 dl strösocker. 10,5 tsk vaniljsocker. 10,5 st vaniljstång. 15 st päron 5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 st vaniljstångSkala och kärna ur päronen
Blev väldigt sugen på att testa och göra päronmarmelad. Päronmarmelad4 saftiga päron, ca 500 - 600 g1 citrontorkad ingefära, en bit270 g socker1 tsk Melatin + extra sockerSkala och kärna ur päronen, skär i små bitar
karamelliserad fläskfilé. Karamelliserad fläskfile, 2-3 portioner. Fläskfilé äter vi ganska ofta eftersom det känns lite festligare än andra bitar på grisen, men främst för att det är så tacksamt att tillaga
Ända sen jag fick systrarna Bergströms kokbok i födelsedagspresent har jag tänkt koka päronmarmelad men brist på tid, päron och energi har stått i vägen, fram tills nu
Karamelliserad ananas. karamelliserad ananas,. Karamelliserad ananas med kokosmousse. Om mina smaker när det kommer till desserter är kola, choklad och nötter skulle Olovs vara mer tropiska
Just nu är päronen så himla goda och billiga så då passade jag på att göra päronmarmelad. God morgon. Nu är vardagen här igen och jag lyckades krya på mig så pass mycket i går att jag kan åka till jobbet idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.