Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till de kantarelldoftanderotfrukterna. Lägg rotfrukterna i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker
Koka upp grädde och mjölk med buljongen och slå sedan över fisken. Lägg laxbitar och purjolök i en ugnsfast form och strö över kantareller, lingon, timjan, salt, svartpeppar och krossade enbär
Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna. lite dragonRotfrukter. Nu jobbar jag tre nätter och sen har jag en vecka höstlov med barnen, ska bli SÅ GALET SKÖNT
Smaka av så rotfrukterna är klara, plocka ut timjankvisten och enbären. Lite enbär och lingon plockade i Norrland tillsammans med hemmatorkad timjan från trädgårdslandet hemma satte smak på det hela
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Servera rotfrukterna och kikärterna på en bädd av ruccola med aioli ringlad över. Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Skala rotfrukterna och skär dem sedan i små bitar eller strimlor. Tillsätt rotfrukterna enligt den principen, att de grönsaker som tar längst tid att mjukna, tillsätts först
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.