Lite sent att starta idag, men för framtida inspiration måste ni bara kolla in denna störtsköna sida om bakning som dagen till ära bakat kanelbullar på surdeg
Nu är det dags att göra glasyren. Det här är ett recept som räcker till en stor bulle (eller kanske muffins eftersom den påminner mer om en muffins i formen - men vi kallar den bulle ändå för sakens skull), eller två normalstora
Hoppas ni fått smaka en riktigt god glutenfri kanelbulle dagen till ära i dagden4Oktober. Jag har testat receptet 4 gånger, 2 med Semper Fin Mix och 2 gånger med Semper mix eftersom jag ville baka bullar även till den som inte tål vetestärkelse. Lös upp jästen i en bunke med mjölken som du värmt til ca 45 grader och strö över 1 tsk av sockret, låt vila 15 minuter. 2 med Semper Fin Mix och 2 gånger med Semper mix eftersom jag ville baka bullar även till den som inte tål vetestärkelse
Skär längden i skivor och lägg i bullformar. Kanelbullensdag närnar sig med stormsteg. Det är inte så ofta jag bakar kanelbullar, men till kanelbullensdag är det närmast ett måste
Så var det visst dags för kanelbullensdag igen. Om man som jag varken hinner eller orkar baka bullar kan man ju alltid ”fuska” lite med en kanelbullerulltårta
Arbeta degen tills den är smidig, ha inte i för mycket mjöl. På söndag är det kanelbullensdag. Här är bullarna jag bakade till Js födelsedag, kanelbullar pimpade med rivet äppel
Knåda degen och dela den i två delar. Idag har det bakats båda kanel och vaniljbullar här hemma. Kavla ut ena delen till en rektangel och rör sedan ihop kanelfyllningen och bre ut på den utkavlade degen
Rör under tiden samman ingredienserna till fyllningen. Fira kanelbullensdag. 40 bullar. 4 msk socker, 2 msk vatten. Strö lite mjöl över degen, plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek (30-40 minuter). Ställ ut 40 stora bullformar på två plåtar. Kavla ut varje bit till en rektangel ca 40x50 cm. Värm under tiden ugnen till 240 grader. Koka upp 2 msk vatten med 4 msk socker i en liten kastrull någon minut till en sirapsliknande konsistens. 40 bullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.