Hembakningsrådet var då i farten och instiftade ännu en dag av firande. Sedan 1999 har denna lilla skapelse haft en alleles egen dag - den 4oktober. 100gr smör5 dl mjölk1 paket jäst1 dl socker2 tsk stött kardemumma½ tsk salt13-14 dl vetemjölfyllning. 200 gr smör2 dl socker4 msk kanel (om man skulle vilja. Jäs ca 40 minuter - obs där det är lagom varmt och gott. Jäs ca 40 minuter. 13-14 dl vetemjöl. 4 msk kanel. ca 40 minuter
Men idag på Kanelbullensdag kan man inget annat än fira. Tror nog varenda dag på året är tillägnad någon särskild fråga, sak, konvention, ämne, lag, person osv värd att uppmärksammas
Hoppas ni fått smaka en riktigt god glutenfri kanelbulle dagen till ära i dag den 4Oktober. Jag har testat receptet 4 gånger, 2 med Semper Fin Mix och 2 gånger med Semper mix eftersom jag ville baka bullar även till den som inte tål vetestärkelse. Lös upp jästen i en bunke med mjölken som du värmt til ca 45 grader och strö över 1 tsk av sockret, låt vila 15 minuter
Dags att bulla upp. Dags att börja baka. Kanelbullensdag den 4oktober firas i år extra lekfullt. 4. Här får du inspiration till bullar du aldrig sett förr
Viktig dag att ”fira” ett klassiskt fikabröd som finns i så många olika varianter. ca 14 dl vetemjöl special. Låt jäsa ca 40 min under bakduk. ca 14 dl vetemjöl special
Så var det visst dags för kanelbullensdag igen. Om man som jag varken hinner eller orkar baka bullar kan man ju alltid ”fuska” lite med en kanelbullerulltårta
Idag är det kanelbullensdag. Självklart ska det bakas bullar här hemma och idag blir det både klassiska kanelbullar och bullar med en annan smaksättning
Idag har det bakats båda kanel och vaniljbullar här hemma. 4oktober = kanelbullebak. Ca 14 dl mjöl. 4. Låt jäsa i 40 minuter. 4Oktober, 2014 20. Ca 14 dl mjöl
Fira kanelbullensdag. 40 bullar. 4 msk socker, 2 msk vatten. Strö lite mjöl över degen, plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek (30-40 minuter). Ställ ut 40 stora bullformar på två plåtar. Kavla ut varje bit till en rektangel ca 40x50 cm. Värm under tiden ugnen till 240 grader. Koka upp 2 msk vatten med 4 msk socker i en liten kastrull någon minut till en sirapsliknande konsistens. 40 bullar
Ni har väl inte missat att det är Kanelbullensdagidag. Kanelbullar Till ca 40 stycken 50 g jäst 5 dl mjölk 1 dl strösocker ½ tsk salt ca 14 dl vetemjöl (800 g) 150 g rumsvarmt margarin Fyllning. (Med kall mjölk blir jästiden 1 timme) 4. ca 40 stycken. 14 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.