Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan och lös upp jästen. Kanelbullar är ju jättegott och här har jag gjort dem i en springform eftersom jag upptäckte att vi hade för få bullformar hemma för att kunna göra vanliga kanelbullar
Förra söndagen så knådade jag ihop enlekdeg till barnen. Den har räckt precis hela veckan. Citronsyran måste du inte ha med i degenmenden gör att den håller flera veckor (förutsatt att du förvarar den i kylen)
Jag provade Kronjäst nya färdiga surdeg och gjorde ett gott surdegsbröd som vi åt nu ikväll tillsammans med marmelader, färskost och krasse och en god kopp te
Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda på endeg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.