Krossa mariannekaramellerna och smält ned dem tillsammans med smöret och grädden. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och ställ in i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter. När kakan är klar delas den i 2 delar, smidigast med en sytråd
Toppa med några marshmallows och skär ut en lång stav av kladdkakan. Ta ur mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, tex med en kavel
Min kladdkakamed bitar av marianne borde ju kunna bli bra. Dessa karameller smälte fint med smeten och gav härligt sega inslag i den kletiga kakan men även lite
Fullt upp med husköp, inkommande flytt, hästar vi gjort oss av med, höns ska bort, packning, och sen har vi juh åxå smärtkliniken som jag går på två dagar i veckan
Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Det regnar som vanligt denna sommaren sp för att inte vaea helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka aka LCHF
Kladdig kladdkakamed Polly-godis (en kaka). Var noga med att det inte kommer in vatten i blandningen. Kladdkaka är ju så fantastiskt gott och kan varieras så mycket
Hacka jordnötterna med en vass kniv. Vispa grädden och servera med den. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.