Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock). Bryn köttet på hög värme så att det får en fin brun färg runtom,salta och peppra
Lagade sjömansbiffilergrytai helgen. Lite förberedelser krävs ju, medan sedan sköter sigmiddagen själv i grytan och man kan göra vad man vill under tiden
Efter kalaset åt vikalvstek, stekt långsamt ilergryta och med dofter av timjan och lök. Stek är torrt och segt säger maken, eller sa innan han smakade stek ilergryta
Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Ställ lergrytani kall ugn. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Torka av lergrytan lätt. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. (tog med chili smak). 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
Tillmiddagigår gjorde jag fläskytterfiléilergryta med en massa goda grönsaker. Vilkenskillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten liteenformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.