KALOPS
mariak-32
mariak-32

KALOPS

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • För 10 Pers
  • 2 kg högrev i bit
  • 4 gula lökar
  • 4 morötter
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk japansk soja
  • 1 liter vatten
  • 4 msk koncentrerad kalvfond
  • 20 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad

Beskrivning

    Skär lök o morötter i grova bitar. skär högreven i 3×3 tärningar. fräs lök o morot i stor kastrull tills löken mjuknar. tillsätt vinäger o tomatpuré o låt koka in tillsätt sedan vin soja fond o vatten låt sjuda medan köttet brons. lägg ner det bryta köttet i kastrullen. tillsätt pepparkvarn o lagerblad koka upp o skumma av. koka på svag värme under lock tills köttet är mört ca 2 timmar. lyft upp kött o grönsaker red av såsen

Kommentarer

  • tingeling-3

     - 

    Mustig o god gryta. En av det godaste jag ätit! Anette

Logga in eller Registrera för att kommentera.