Varma sommardagar med en temperatur uppemot 30-gradersstrecket dämpar kanske aptiten så där lite allmänt, men den varmamaten lockar ännu mindre än den kalla
Den här soppan kan även serveras varm om man så vill. Varmmat lockar inte till lunchen när termometern ligger runt 30 grader varmt. Detta räcker till fyra portioner, tar 15 minuter + kylning att få på bordet. Häll i ärtorna, sänk värmen och låt puttra tills de mjuknat, cirka 5 minuter för färska ärtor och 2 minuter för frysta. 5 minuter. 2 minuter
Detta kan göras redan dagen före maten är tänkt att serveras. När vi var hemma hos mor och firade henne på mors dag bjöd hon på den här goda fläskfilérätten
Vill man kan man laga denna rätten ute på primus. Denna maträtt är perfekt att göra storkok av. Skär upp löken och fräs färsen hemma, men låt allt koka ihop ute på elden eller gasköket
Idag är det ändå rekordkallt, men tack och lov lördag, så man kan välja själv vad man gör. Låt degen svälla 10 minuter. Baka ca 20 minuter i 200 graders ugn
Varm gröt med kall glass var min första tanke, och vips satt jag där i soffan med en stor skål med varm, krämig och underbar gröt som slank ner tillsammans med den söta, kalla glassen
Det luktar ju så gott av nybakade saffransbullar, eller lussebullar som vi säger. Då vet man att det lackar mot mysiga julen och idag är det precis 1 månad kvar till självaste julafton
Igår var det potatis, morötter, zuchhini och på slutet la jag på tärnad halloumiost. Tillsätt 1 kycklingbuljongtärning, knappt 1 dl grädde, 2 tsk dragon, 2 tsk dijonsenap och koka ihop några minuter. På slutet 1 tsk gurkmeja för att såsen skall bli lite gulare och finare. Kall ostsåsHade ingen matlagningsyoughurt så jag tog vanlig naturell youghurt som fick rinna av ca 10 min i ett kaffefilter med en sil under. 2 tsk dijonsenap och koka ihop några minuter
Har tänkt så länge att jag ska ta en bröd-bakar-morgon då det är så himla mysigt att känna doften av nybakt bröd blandat med nybryggt kaffe tidigt på morgonen när man fortfarande går runt i morgonrocken
Joodå, jag har ätit både lax och annan fisk sedan sist, både hemma och ute, men inte tyckt att recepten varit så revolutionerande att lägga ut på bloggen
Min sommartomatsoppa smakar finfint riktigt kall en sån här riktigt varm sommardag som vi haft den sista tiden, men är lika god rykande varm när höstvindarna börjar sno som vettvillingar runt husknuten
Täck då med folie på slutet om den får för mycket färg. Ägg dominerar i en frittata och gör den matig. För mer protein till maten, fräs på några korvar
Soppan är både gluten- och mjölkfri, och naturligtvis vegetarisk om du använder grönsaksbuljong. Den här soppan är lika god varm med kryddsteka krutonger eller fetaostcrème en kulen höstkväll, som kall med isbitar och kanske smått tärnade extra grönsaker en riktigt varm och soldränkt sommardag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.