Börja med att koka äggen till de är så kokta som du önskar. Toppa sedan med sparrisen. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallröktlax, kokta äggoch smörstekt sparris
In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
Krydda laxfiléernamed salt, peppar och paprikapulver. Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakade lax, broccolipuré (med tahini
Vispa ihop äggulornamed vatten, citronsaft, salt och peppar. Att stå still och översätta måttangivelser, att försöka lägga ihop ofullständiga tips från diverse youtubeklipp och samtidigt behöva springa på ”spöktoabesök” var tredje minut blev en övermäktig uppgift
Servera med stekt sparris ochhollandaise, potatis till den som vill ha. Det serverades fisk med veckosallad och en god sås på Bulleri i torsdags när jag hade min föräldratjänst, och då föddes idén till det här
Servera medlax, hyvlad parmesan, pinjenötter och en klick sås. Pensla sparrisen försiktigt med olja och stek den runtom i grillpanna några minuter på hög värme
Lägglaxen på galler högst upp i ugnen. Lägg i den vita sparrisen, koka i tre minuter, ta sedan av pannan från spisen, låt sparrisen svalna i spadet med lock på
Då är det bra att börja med dem ochlägga i fisken efter ett tag. Blanda äggulor, vatten, citronsaft och vinäger i en skål lämpad att använda för vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.