Ha i mjölet och arbeta ihop allt till en smidig deg. Jag gillar att baka bröd med kall degvätska eftersom de har lång jästid, vilket gör det möjligt att göra andra saker under tiden degen jäser
Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt smör, rågmjöl och sen vetemjöl, lite i taget. 1st bröd (med 16 st brödrutor). 7dl vetemjöl. 6-7dl rågmjöl. Skär degplattan i rutor, 4x4st Strö över vetemjöl. 4. 7dl vetemjöl. 6-7dl rågmjöl
Lägg i smöret & honungen och tillsätt därefter mjölet lite i taget. Doppa därefter bollarna i lite vetemjöl och lägg på ett bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek
Mjöl. Tillsätt smör och sen vetemjöl, lite i taget. 1st bröd (med 13st frallor). 50g smör (mjölkfritt). 13-14dlvetemjöl. Dela degen i 13st lika stora bitar och rulla varje bit till en boll, doppa bollen i valfri topping och lägg bollarna ganska tätt intill varandra på en plåt med bakplåtspapper. 4. 50g smör (mjölkfritt). 13-14dlvetemjöl
Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig. vetemjöl. Häll därefter i vetemjöl special, lite i taget och tillsätt tillsist havssaltet och fortsätt att blanda/knåda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter
Pensla med vatten eller yoghurt, och strö över linfrön, pumpafrön eller något annat strössel. Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg
Detta smaksatt med pumpakärnor, linfrön, och yoghurt, kombinerat med grahams-, råg- och vetemjöl. Tillsätt nästan all vätska, frön, kärnor, sirap, och slutligen mjölen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.