För er som följer mig på instagram såg att jag lovade receptet till det här goda brödet ikväll. Jag hade kalas igår och i fredags kväll var jag inte helt överrens med mig själv om vad jag skulle bjuda på, jo jag hade bestämt mig för lite höst tema med gryta och äppelpaj (denna kommer vid ett senare tillfälle
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är riktigt upplöst. Tillsätt rumsvarmt matfett, delat imindrebitar, sockret och mjölet
Jag är inte så bevandrad bland de kalljästa bröden. har endast bakat med kalljäsning två gånger tidigare, men det beror inte på att jag inte tycker om det - nejnejnej
Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen. Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön
Att kalljäsa bröd över natten är riktigtsmidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Just dessa gjorde jag till en buffé när vi hade en liten släktträff i mellandagarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.