Det är inte en remoulad, inte en dillsåsoch inte massa citron heller…. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra tillfiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig ochsåsen blir godare
Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Nu är det inte tvunget att ni ska anordna en kräftbaluns för att ha användning för såserna, dom funkar utmärkt till både fisk, kyckling och kött - grillat eller på annat sätt tillagat - till pajer och skaldjur
Blanda ner flytande/pressad citronoch vitvinsvinägern. Tillsätt sedan sweet chili såsenoch rör om. Blanda först créme fraiche och färskost till en jämn smet
Vi skall äta mer fett för att förbränna fett. Lägg ner schalottenlöken, torkad dragon samt vinäger och låt koka samman på medelvärmetills halva vätskan är kvar
smaka av med salt. Sommarens hetaste tips på såstill grillat kommer här. Verkligen en SUUPERGOD sås som kommer att förgylla många grillmiddagar i sommar
Jag gör ofta de flesta dressingar ochsåser själv. ½ dl thai sweet chilisås. Har jag majonäs i recepten, så använder jag alltid en "vitare" sort som restauranger och affärer använder när de gör tex räksallader och salladsdressingar
Lägg alla ingredienser utan salt och peppar i en mixer och mixa till önskad konsistens. Servera till bakad potatis, bröd, kanapéer, smörgåstårta eller likande
Varmrökt lax med två kallasåser. Blanda ingredienserna tillsåsenoch smaka av med salt och peppar. Det här receptet på två såsertill varmrökt lax är hämtat från Allt om mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.