S Spara några fina blad och lite pinjenötter till dekoration. Kör matberedan någon eller några minuter, till det blir en krämig tjock sås, smaka av med salt och peppar, låt stå några minuter och vila
Glöm inte att hälla på lite extra olivolja högst upp, speciellt om du gör en mer fast pesto. Häll upp på glasburk och stäng med lock så håller det sig upp till två veckor i kylen
Ingredienser Portioner. 4 2 st vitlöksklyftor 2 krukor basilika 1/2 dl pinjenötter 1 dl olivolja ca 40 g finriven parmesanost 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Blanda pastan med peston. Åh den här salladen alltså. Blanda pastan med peston. Emelie åt en sallad en dag hos grannarna och hon berättade att den var så god, så jag bad henne att göra den här hemma
Ramslökspeston är klar att servera. Rensa och skölj ramslöksbladen. Strimla dem. 3 dl solrosfrön. 13 dl olivolja, mild och kallpressad sort eller ta rapsolja
) men ibland så gör jag undantag. Har aldrig riktigt fattat grejen med pesto tills i somras när min tjejkompis och jag hade picknick på stranden och hon envisades med att vi skulle ha pesto till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.