Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Tar några timmar i ugnen, men är verkligen lätt och i ugnen sköter den sig själv ju
De andra två är kalkon stroganoff och en asiatisk gryta med kalkonfärs. s Mer Smak fanns ett vardagsrecept med kalkon som lät så gott och enkelt, så det testade jag i helgen och kan nu varmt rekommendera
Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Jag har under den första och andra lektionen försökt smyga och ställa mig längst bak i salen så att ingen ska se att jag ligger två steg efter alla andra, men vår lärare är smart
Skär blomkål, broccoli och purjolök i grova bitar. Smält matfettet i en kastrull och rör i vetemjölet. Krydda såsen med salt och peppar och rör ner osten
tomater, lök, majs, avokado och så den röda såsen med den hetta man önskar. Tex mex kallar jag det för att jag serverar ostomeletten med några av tillbehören som brukar ingå när man äter tortillas eller tacos
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
4 ca 450 g kalkonbröstfilé 4 port tagliatelle 200 g sockerärtor 200 g vitlökssås (gärna med persilja och ramslök) 200 g tomatmix Att ha hemma 1 msk smör salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.