I den här Pepparkaksrulltårtan kan duvariera fyllningen med Kasella och saffran. Glutenfri. men du kan sikta i knappt ½ dl vetemjölom du vill få den något högre
8 portionerLager 16 st stora skivor formbröd100 gr bredbar pastej1,5 dl lätt creme fraiche0. 75 dl majonnäs1 liten burk coctailbärostskivor att täcka lagret medLager 26 st stora skivor formbröd1,5 dl lätt creme fraiche0,75 dl majonnäs4 hårdkokta ägg hackade150 gr skalade räkor1 dm purjolök hackad1 äpple i små tärningardill efter smakGarnering
Hemma gjorda Toffifee. Mums. Till 30 st1 dl socker1 dl grädde1 dl sirap1 tsk vaniljsockerca 30 hasselnötter100 g nougat50 g mörk chokladKoka upp grädde, socker och sirap och sjud tills termometern visar ca 120° eller gör kulprovet
Tårtbotten. Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver
Då var det avklarat. Kalaset för att fira att man blivit ett år äldre. Tänkte att det kunde vara trevlig att köra på en söndagsmiddag för nära och kära
Den här har fina smörgåstårtan har jag helt på eget bevåg snott från fina Kryddburkens sida. -) Linda serverade den på nyårsafton, själv gjorde jag den till trettonhelgen då vi träffade mina bröder plus pappa storätare
När vi firade min sambos födelsedag gjorde jag en daimtårta till dessert. Du kan förbereda den flera dagar innan och sen är det bara att ta fram den från frysen när det börja nalkas efterrätt
Då var det dags för ett tårtkalas och i år är det den här "gamla" favoriten som är beställd. En nötig tårta med en fantastiskt god chokladglasyr uppepå
Börja med att spana in pannacottan från igår. Fin, eller hur. Jorå. Men lägg till ett lager med mjölkchokladpannacotta och servera dem båda som ett dekadent överflöd toppat med en simpel men ack så läckert bombastisk hallonspegel och vips har du vår nyårsdessert
Vaknar upp till en riktigt grå och mulen dag, jovisst hade jag hällre dragit täcket över huvudet och sussat vidare men jobbet kallade så det hade jag inte alls tid med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.