Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, lägg det i botten av glasburken.
Tillsätt strösocker försiktigt så att lagren inte sjunker in i varandra (för en segare kaka använd farin eller muscovadosocker)
Häll därefter i russin, valnötter och nonstop allt försiktigt så att lagren inte ska rinna ihop.
Tillsätt havregrynen på slutet.
Skriv en fin lapp med receptet där man själv tillsätter 125 g Milda guld med smör & rapsolja. Alla ingredienser ska blandas ihop till en kakdeg. Gör en rulle och skär ut 20 kakor som gräddas i 225° ca 8-10 minuter.
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har interiktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
Blanda ingrediensernatill kolasmeten i en kastrull. När chokladen har stelnat skär ibitar. Garnering. Blanda alla ingrediensertill kakan och platta ut smuldegen i en långpanna ca 25x30 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitti ugnen i 20 minuter, tills den har fått lite färg. Låt koka på svag värme i ca 2 timmar, tills såsen har tjoknat till en kräm. 4 msk ljus sirap
Hittade recept på nutella kakorinne på en facebook grupp som jag bara var tvungen att testa. Däremot kommer jag nog att minska strösockret rätt kraftigt när jag gör dessa igen
Kanske baka imorgon. Så gott precis när den är varm. Ingredienser. Vispa ägg och socker pösigti en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, mjölk smör, och vetemjöl
Vispa smör, farinsocker och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett och ett och vispa. Blanda ivaniljsocker, salt och kakao och smält choklad( vattenbad, i bunke över kokande vatten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.