Kakor i glasburk
Milda.se
Milda.se

Kakor i glasburk

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g valnötter
  • 4 dl havregryn
  • 5 dl socker
  • 1 dl russin
  • 2 dl non stop
  • 125 g Milda guld smör- & rapsolja
  • 1 st ägg

Beskrivning

    Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, lägg det i botten av glasburken.

    Tillsätt strösocker försiktigt så att lagren inte sjunker in i varandra (för en segare kaka använd farin eller muscovadosocker)

    Häll därefter i russin, valnötter och nonstop allt försiktigt så att lagren inte ska rinna ihop.

    Tillsätt havregrynen på slutet.

    Skriv en fin lapp med receptet där man själv tillsätter 125 g Milda guld med smör & rapsolja. Alla ingredienser ska blandas ihop till en kakdeg. Gör en rulle och skär ut 20 kakor som gräddas i 225° ca 8-10 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.