Det lägges som småbitar i kaffet eller ätes vid sidan av medhjortronsylt. Kaffeosten är en traditionell nordfinsk maträtt med gamla anor i norra Finland och i Tornedalen
Eftersom han är en äkta norrlänning blev det tårtor med chokladmousse och hjortron efter att först ha grundat med äkta pitepalt (han hade gjort glutenfria till mig)
syltsocker. 1hjortronVarva bär och socker i en kastrull, låt stå 1 timme. Sjud försiktigt 5 minuter, häll upp på väl rengjorda burkar och förvara svalt
2 liter standardmjölk. ½ dl vispgrädde. 2 tsk ostlöpe (finns på apoteket och i vissa butiker). 2 liter standardmjölk ½ dl vispgrädde 2 tsk ostlöpe (finns på apoteket och i vissa butiker)
Först var tanken att jag skulle göra något avancerat, men det slutade med klassisk hjortronsylt men jag provade också att smaksätta en burk med cognac och det bet blev jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.