Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Foten (läs. här) började protestera högt igår efter både en heldag i kalmar i onsdags och en dag med handling och ärenden på stan igår… Undra hur lång tid de ska ta innan vi kommer överens och börjar samarbeta
6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
(vatten). (ev. (Rör ner vinbärsgelé). Mosters köttgryta till ca 6 personer. 1 flaska rött vin (75 cl). 1 tsk timjan (eller Ölandskrydda). 2 msk vinbärsgelé). (Hit kan grytan förberedas - ställ kallt och koka upp den ca 45 minuter innan den ska serveras)
500 g grytbitar (fläsk eller nöt). 400 g konserverade champinjoner (1 burk). Dela eventuellt större grytbitar i mindre bitar och stek på hög värme i en panna tills de fått stekyta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.