Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Och jag älskar tanken på långkok. För på något sätt är det synonymt med en lång lat söndag, uppkrupen i soffan med en bok, soft musik på stereon och ett gott rödvin
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Jag funderar på att marinera en fläskytterfilé och se'n frysa ner den med marinaden. Jag har inte hunnit vara in på bloggen en enda minut, men nu vänder det och det börjar lugna ner sig en aning
Så idag bjuder jag på en köttgryta gjord på älgkött. Älgköttgryta med Mustapekka ost. Speciellt nu när barnen har lov från skolan, känns det som att jag inte gör mycket annat än slänger och på med kastrullerna dagarna i ända
Jag tillagar alltid kött på en låg temperatur i ugnen så det kan inte vara det som är felet. Fläskytterfilé är en ganska tråkig styckningsdetalj tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.