Vilket fick mig tillbaka till när jag var liten och serverades köttgrytamed gelé. Köttgryta,. Jag lät den huvudsakligen baseras på vin och buljong för att sedan mjuka till smakerna med lite grädde på slutet
Krydda med salt och peppar. Häll på vin, vatten, soja, krossade tomater och äppelmos. Tillsätt i grytan tillsammans med rosmarinkvistar, lagerblad, korv och eventuellt sardeller
Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Bryn grytbitarna i en stekgryta med lite smör tillsammans med baconet, salta. Smaka ev av med mer kryddor, jalapeno efter smak samt maizenaredning om du önskar en lite tjockare sås
Späd med vatten och tomatpuré eller tomatjuice. Servera grytan överströdd med hackad persilja och. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.