Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkornen och lagerbladen. Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta
Strimla lövbiffen och fräs den tillsammans medlökenochvitlöken tills det fått lite färg. Tillsätt grädden och låt allt sjuda en stund innan du reder av med maizenan
• Hacka vitlök, dela gul lök i klyftor och skiva morötter, lägg i stekpannan. Här är en köttgryta som kräver lång koktid men som ändå är enkel att tillaga
Skala lökenoch skär i klyftor. Köttgrytamedrödvin. När köttet är riktigt mört så red av grytan med lite maizenaredning och smaka av med salt och peppar
När lökenoch nackan fått lite färg lägg tillbaka köttet och slå på vinet, låt det koka tills hälften är kvar, späd sen med vattnet, salta och peppra lite grann
Lägg lökbitarna i en burk med lock och häll över ättikslagen. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)
Lägg lökbitarna i en burk med lock och häll över ättikslagen. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.