Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
600 g kalv, högrev eller bog. 2 msk kalvfond. Putsa och tärna köttet i lagom bitar, ca 2*2cm. Skala lök och morot och tärna löken och skär moroten i slantar
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssåspå det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Men ibland måste man få unna sig något riktigt fint på tallriken och eftersom det viskas mycket om att kalv är en trend på tallriken, ville jag provlaga en bit ytterfilé
Skär köttet tunt och lägg upp på en serveringstallrik. Halstra kalvinnanlåret i en mycket het stekpanna utan fett runt om och gnid sedan in det grovt salt
För flera år sedan när jag och sambon var med i viktväktarna komponerade vi receptet på den här köttfärssåsen som innehåller ungefär lika delar köttfärs och grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.