Har i veckan ätit den både som middagoch då med vispad grädde och hallon. Lät mig inspireras av Jenny häromdagen och testade att laga en kesokaka, som är som en blandning av ostkaka och pannkaka
Kål- och kycklingsallad gör du enkelt genom att kombinera olika grönsaker ochtillagningssätt. Kål- och kycklingsallad – vilken färgexplosion, eller hur
Han hade hintat lite om att han skulle jobba en del hemma på kvällen så då ville jag göra en extra god middagtill honom och han blev jätteglad för det =)
Meloner i olika slag finns till bra pris och har en härlig sötma. ta säsongens bästa råvaror och laga något okonstlat där råvarans smak och konsistens får vara stjärnan
Snabb och enkel kycklinggratäng tillmiddag. Kycklinggratäng stog på schemat idag så jag stekte upp allt på bilden för sig - kalkonbacon, lök & vitlök, champinjoner, zucchini och tomater och sen rörde jag ihop det med lätt brynt kycklinglårfilé, riven ekologisk halloumi och grädde
Jag kände mig ju så glad och pigg efter resan, men jag fick tydligen med mig någon riktigt elak polsk bacill, som plötsligt och utan förvarning helt klubbade mig till marken i torsdags förmiddag
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Tillsätt det övriga och blanda väl. Degen ska fortfarande kännas fuktig och lätt klibbig. Till topping. Ös upp degen på bänken och arbeta den ordentligt tills den är jämn och elastisk
O korkade upp en flaska vin tillmiddagenoch då kändes inte den här dagen lika dålig längre. Jag har känt mig rätt trött på tidningen ett tag och tänkt sluta prenumerera, men jag vet inte vad jag i så fall skulle byta till
Tillsätt salt, kardemumma, socker och ägg. Visst är det ändå en viss känsla att kunna ta vara på och laga något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla själv
I går kväll skulle familjen äta köttfärssåsoch spagetti (på ekologiskt majsmjöl) och jag kände att jag inte var särskilt sugen på kött, så jag tittade i skafferiet vad vi hade
Kändes lite lyxigare än spagetti ochköttfärssås, men inte mycket dyrare. Det är konstigt det här, när jag jobbar så kan jag verkligen längta efter att bara sitta och läsa en bok, men när jag äntligen har tid till det har jag inte ro i kroppen
Det blev en pastasås som jag hade färskskurna grönsaker och köttrester i. Till serverade jag såklart en riktigt fet bearnaisesås som ni har recept på här
Jag tillverkade ju vanliga köttbullar till det övriga festgänget, men ville inte att vegetarianerna skulle bli alltför förfördelade och bullösa, så det fick bli några mandelbullar till dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.