Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. När det sen vankas långkokt köttfärssås åker en eller två sånna fram och får ligga i såsen och puttra
Vardagsfavoriten som vi ofta gör här hemma är långkokt köttfärssås. Älskas av alla och jag brukar oftast göra på 1 kg nötfärs och dryga ut med allehanda grönsaker, rotfrukter och tomatsåser så det blir en ordentlig gryta
Mustigt, mättande - å mycket gott. Och eftersom jag delar Fröken Lindas uppfattning om "hellre sällan och av god kvalitet" och gärna vill veta vad som "ingår i min köttfärs" gör jag ibland såsen som långkok på högrev
Lägg på pizzatopping efter önskemål - jämnt fördelat över hela pizzan. Sätt ugnen på 275 grader eller högsta under- och övervärme. Lägg då på skivad mozzarella när du har 3-4 minuter kvar av gräddningen. Grädda pizzan eller pizzorna i ca 15 minuter för en hel pizza i långpanna och 8-10 minuter för runda pizzor
Långkokt köttfärssås med grädde2 gula lökar100 g rotselleri1 morotNågra msk olivolja1 kilo köttfärs2 burkar tomater, hela eller krossade (á 400g)3 dl vatten2-3 buljongtärningar 2-3 dl rött el vitt vin 1 dl tomatpuré1 tsk socker2 tsk salt ev. Koka ca 15-30 minuter till. Nu har jag storhandlat och fyllt kylen, vilat en stund och badat badkar för att få upp värmen (-30 ute) så nu är jag redo för helgmys
Köttfärssås BologneseDet här är det tredje receptet på köttfärs Bolognese som jag publicerar. De är alla ganska lika men här tomaten mer framträdande och jag rankar det här receptet högst
)Spagetti Bolognese med köttfärssåsDu behöver500-600 g köttfärs1 riven morot2 vitlöksklyftor2 gula lökar½ burk majsköttbuljongtärning (tärning + vatten)4 dl vatten1-2 dl matlagsningsgrädde1 burk krossade tomater eller 1-2 dl ketchup1 msk oreganosalt och pepparriven ostGör så härHacka lök, riv morot och pressa vitlökenBryn köttfärsen, salta och peppraSedan tillsätter du lök, morot, vitlök och krossade tomaterKoka snabbt upp vatten och buljongtärning, och ha i detLåt puttra upp på svag värme i ca 20 minuterTillsätt sedan matlagningsgrädde, majs och oregano och låt puttra upp. 500-600 g köttfärs
Smaka gärna såsen när den börjat koka så du kan jämföra och se den stora skillnaden efter långkoket. När man gör en sådan här god Bolognese så gör man en redig sats på en gång och fryser in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.