Tacokryddad kyckling med grönsaker. Torsdagen hade jag min vanliga kortdag och fredagen blev inte heller någon full arbetsdag, så med facit i hand skulle jag nog ha varit hemma längre innan jag försökte mig på att jobba
Fyll ena triangeln på smördegen med köttfärsen, innanför det penslade området. Vik över ena hörnan på smördegen över fyllningen och fäst ihop hörnorna lätt med en gaffel
I stället för det klassiska fredagsmyset à la tacos blev det en smarrig omelett med tacoköttfärs och ett krämigt täcke ovanpå, som jag åt tillsammans med de vanliga tacotillbehören
Upptäckten av att vaniljyoghurten var slut igår eftermiddags när det var mellanmålsdags ledde till en cykeltur till Ica för M och mig [då är man bra sugen på yoghurt om man kan tänka sig att cykla till Ica med hungrig mage för att köpa yoghurt när det finns smörgåsar och annat hemma att äta, hihi]
Hade missat att köpa tacokrydda, så testade att göra hemmagjord. Ingredienser 1 portion 2 msk paprikapulver1 tsk lökpulver1 tsk vitlökspulver1 tsk salt1 msk spiskummin1 krm cayennepeppar1 krm chilipulver1 msk oreganoSå här gör duBlanda ihop alla kryddor och förvara i en kryddburk eller annan burk med tättslutande lock
Fräs vitkål, rödlök och paprika med matfett i en stekpanna. Låt vitlöken fräsa med någon minut. Blanda ner kryddorna och låt de fräsa med ett par minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.