Blanda ihop alla ingredienser till köttfärslimpan i en skål. Smörj en ugnsform med lite smör. Forma en limpa av köttfärsen och lägg i mitten av formen, tryck till tomaterna ovanpå färsen
Köttfärslimpan blev serverad med potatis, lingon, skysåsoch kokta minimorötter. Idag hade jag bestämt att vi skulle äta köttfärslimpa, men tyckte att den behövde pimpas upp lite
En fransyska tillagad i min gjutgärnsgryta där den fick puttra i 2,5 timmar, till den serverade jag champinjoner som jag rostat med vitlök och en skysås som spetsats med calvados
Smörstekta champinjoner är alltid gott till kotletter och gör sig bra ihop medskysåsen. En sk från boljoungen dom kokat i har jag reducerat till sås tillsammans med smörstekta champinjoner
När såsen har blivit varm och börjat bubbla är köttfärslimpan klar. Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt
köttfärslimpamed bacon och svamp. Jag blandade sedan i löken, ägget och färsen i ströbrödet, och blandade sedan i ORDENTLIGT med salt och peppar, chili- och paprika-pulver
riven parmesan (om ens paleo-variant tillåter det) blandat med rivet citronskal ovanpå, om man vill. Lägg upp bacon tätt på skärbräde och rulla in köttfärslimpan
Rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet och flytta över rullen till en smord ugnsform. Ta fram en skärbräda lägg på ett bakplåtspapper peppra och salta på papperet
Köttfärslimpa är en av barnens favoriter här hemma, det blir med lite olika smaker för varje gång, lite efter vad som finns hemma och vad vi är sugna på
Köttfärslimpamed ost och bacon. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper, lägg bacon över sedan ost. 500 gram nötfärs,2 st ägg1 paket bacon,ost,1/2 dl grädde1 gul lök och 3 vitlöksklyftorBlanda ägg nötfärs, hackad lök/vitlök, ägg och grädde. 1 gul lök och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.