Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt. Krydda och häll på lite mer av ströbrödssörjan om du ser att det inte blandet ut sig till en jämn smet
Smält smöret och tillsätt vetemjöl och vispa slätt. En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg
Salta lättoch svartpeppra efter smak. Det jag har lagt till utöver min vanliga variant är purjolök och vispgrädde i blandningen som läggs över kycklingfiléerna innan ugnen gör sitt
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Vi ineldde den här veckan med köttfärslimpa, brunsås och ris. Bara att fräsa lite lök, blanda ihop ingredienser, klappa smeten tills den antagit en avlång rundad form och så in i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.