köttfärsgryta Hott
Gregersson
Gregersson

köttfärsgryta Hott

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Till 6-8 personer
  • # köttfärs ca. 900 g.
  • # Röd lök stor
  • # Gul lök stor
  • # Svarta oliver (TYP. Grekiska fontana )
  • # Gröna oliver ( Fontana)
  • # vattenkastanjer medel stor burk
  • # Tomatpuré 1/2 tub modell stor
  • # Krossade tomater 500 gram
  • # kokosmjölk 1 stor burk
  • # Skiva färska champinjoner ca. 5-8 st.
  • # små spanska tomater ca. 5-10 st.
  • # ölkorv (TYP. Riddderheims Hott ) 2 st.
  • # vitlök 2 klyftor
  • # svartpeppar Nymalen ca. 1/2 krydd mått
  • # vitpeppar Nymalen ca. ett krydd mått
  • # Grönpeppar Nymalen 1/2 tesked
  • # kalv buljong 2 matskedar
  • # Grönsaksbuljong 1 matsked
  • # Färg colorit 2 teskedar
  • # Dion senap orginal 1 rågad matsked
  • # Vispgrädde 36% 2,5 dl.

Beskrivning

    Fräs köttfärsen i en stor gryta i smör. hacka och vänd ner till en fin yta. Blanda i den skivade löken och rör om.Tillsätt vitpeppar/svartpeppar rör om på medel hög värme.blanda i krossade tomater och rör om tillsätt sedan oliver,skivad vitlök,vattenkastanjer,champinjoner. rör om och låt koka ihop öka värme en aning och tillsätt sedan kokosmjölk,pure skivad korv rör ut vänd om.Tillsätt nu resten av ingredienser slutligen de klyvda tomaterna koka under lock på svag värme vänd då och då ,låt puttra i ca 50 minuter.

    # servera med färsk pasta, ris eller potatis

    Smaklig måltid

    ca. tillagningstid 1,40





Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.