Köttfärsgratäng med vitkål
jessicafällgren
jessicafällgren

Köttfärsgratäng med vitkål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 450 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 10-12 cocktailtomater
  • Riven ost
  • Kinesisk soja
  • Pizzakrydda
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Spiskummin
  • Olivolja att steka i

Beskrivning

    1. Strimla vitkålen fint och koka ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag, lägg sedan på en kökshandduk medan du steker köttfärsen.

    2. Hacka löken

    3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek löken mjuk. Lägg i köttfärsen och stek på hög värme. Krydda med salt, peppar och spiskummin efter smak. Tillsätt kinesisk soja och låt fräsa ytterligare någon minut på lägre värme. Smaka av och tillsätt mer kryddor efter behag.

    4. Riv en bit smakrik ost (präst- greve- eller Västerbotten fungerar fint).

    5. Halvera tomaterna

    6. Krama ur all vätska ur vitkålen med hjälp av handduken. Så lite vätska som möjligt ska vara kvar.

    7. Lägg ett ark smörpapper i en gratängform.
    Lägg i köttfärsen och vitkålen och blanda om.
    Toppa med tomater, pizzakrydda och riven ost.

    8. Gratinera i ugnen ca 200 grader 25-30 min.

    9. Bon Appetit!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.