Borsta med en mjuk borste så att betorna inte skadas. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Mät upp kokspad och blanda med de övriga ingredienserna till lagen
Häll av kokvattnet och spola av rödbetornamed kallt vatten. Känn efter med en provsticka. Skölj rödbetorna men låt skal, rotspets och blastfäste vara kvar
Börja med att diska två stora burkar som du skall ha betorna i. Vi är inga storkonsumenter är rödbetor men att ha någon burk inlagdarödbetor i kylen tillhör väl livets nödtorft (eller nära på…)
Blanda färsen medrödbetor, kapris, dijonsenap, ägg, salt och peppar i en bunke. Blanda creme fraiche med dijonsenap, vinäger och smaka av med salt och peppar
1 sats 2 tsk salt 2 l vatten 1 kg rödbetormed blast Lag 9 dl vatten 2 dl ättika (12%) 3 dl strösocker 10 vitpepparkorn 10 hela nejlikor 2 lagerblad 1 cm pepparrot Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Översta hyllan i vårt kylskåp består just nu av ett helt gäng tunga burkar med diverse godsaker i - pappas ättikskurka och saltgurka, inlagdarödbetor och plommonmarmelad
150 g rödbetor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 350 g nötfärs 1 vitlöksklyfta 150 g rödbetor 1 dl hackad färsk persilja 1 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk kinesisk soja 350 g zucchini 250 g frysta haricots verts 1 burk kikärter à 400 g 50 g Apetina® vitost
I. n. l. a. g. d. s. i. m. e. k. p. r. ,. ö. b. t. o. c. h. 1. 4. f. u. 2. 0. 5. 7. A. 3. K. R. S. P. j. ½. Ä. (. %. ). v. ä. L. å. F. V. C. T. -. l l. a t. d l
Finhacka persilja, rödbeta, skiva schalottenlök och blanda med kapris. 2 rödbetor à 65-150 g. Koka upp ättika, socker och 1,5 dl vatten till sockret löst sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.