Köttbullar är traditionellt och det är gott. Och man kan göra de på tusen otraditionella sätt. Jag mixar alltid till mina på olika sätt, senast i raden med asiatiska kryddor och kokoscurrysås
Joråsåatt, nu vart det köttbullar. Ja alltså, de på bilden är ju inte klara. Tänkte göra mos till det, men det fanns bara fyra potatisar kvar, så det fick bli ugnsrostade rotsaker till köttbullarna istället
Rulla köttbullarna i vetemjölet för att ge dem struktur, en fin färg och yta. Rör ner pastan i stekpannan med såsen och köttbullarna, garnera med persilja
Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Låt svalna på galler under bakduk. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk ca 20 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 225 grader
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Lägg köttet i en liten bunke eller påse, så att lagen täcker köttet. Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form och sätt det i nedre delen av ugnen på 75 grader. Efter ca 10-12 timmar ska steken tas ut (när termometern står på 60-70 grader beroende på hur rosa du vill ha köttet. 1,5 kg fryst benfritt viltkött (älg eller hjort)
Jag behövde göra en kaka utan gluten. Så jag gjorde om en mazarinkaka. Mandelkaka med hallonglasyr. 200 g mandelmjöl, 3 ägg, 1 1/2 dl socker, 1 tsk bakpulver, 1-2 droppar bittermandelolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.