Vispa ner ägget och kryddor, tillsätt köttfärsen och blanda ihop allt. Jag använder mig av ett matskedsmått när jag rullar bullarna, har en sån fiffig som är rund i botten och det blir jättefina bullar
Vad säger ni om jag tar och slänger in ett godisrecept till. Äh. Jag ville spinna vidare på tankarna med smaker som passar fint ihop enligt mina smaklökar
Att göra eget kebebkött är galet kul. Visste ni att det är spiskumminen som ger den där kebabsmaken. Gör du den själv slipper du dessutom att få hela rätten nerdränkt i kebabsås, vilket är kännetecknget för en köpekebab av klass – så sjukt ofräcsht
Jag själv har också hunnit med att träna och trots att jag dragit ner lite på maten igen för att hålla formen till Fitnessfestivalen så känner jag mig riktigt pigg och stark i kroppen
Jag är också glad att jag äntligen tog mig tiden till att lära mig laga en riktigt god gräddsås. Lingon från skogen, gurka och potatis från fältet och quorn från… ehum, en stor silo i England
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Man kan lätt tro att det enda vegetariska alternativet till dessa är quornbullar, men det finns faktiskt något som både är otroligt enkelt att göra, och kan få den mest maniska köttälskaren att utbrista
Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
Personligen skulle jag nog säga att dessa behöver rullas ändå. Själv funderade jag på varför jag ens får för mig att köpa typ Mamma Scans eller andra färdiga köttbullar mellan varven
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.