Den här kakan bakade jag till jobbet med resultatet att marängen till dag två blev lite mer porös än vad jag tänkt, jag tänker också att det skulle vara gott att innan man på bakplåtspappret där marängen ska på sprider ut flagad mandel innan
Smörj formarna och klä formarna med degen. Börja med att blanda citronvatten. Rör socker och smör smidigt, tillsätt sedan mandel, ägg och mjöl och arbeta degen smidig
Saffranspaj med mandelmassa och päron. Servera den med en klick lättvispad grädde. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg och ställ in i kylskåpet i en timme
Jag valde att garnera medlättvispad grädde och jordgubbar vilket egentligen är väldigt mycket för tidigt men dom smakade riktigt fräscht och ihop med den söta marängenmed sitt frasiga yttre och krämiga inre blir kombinationen klassisk och helt underbart
Tårtan blir supersaftig medmarängsmet ovanpå sockerkakssmeten. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.