Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. svartpeppar, nymald. Skala och finhacka löken. Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank
Sätt mixerstaven i botten. 1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar. 1-2 tsk dijongsenap
Man börjar om med att knäcka en ny ägggula och häller sedan långsamt under omvispning i den spruckna såsen (på samma sätt som när man gjorde såsen från början) så kommer den att gå ihop igen
Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvarsom du sedan formar till lussekatter och placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
Så för att vända en tråkdag till något betydligt roligare fick det bli en dag köket, bland kastruller, vispar och en massa gottigt, bara såntsom gör mig på betydligt bättre humör
Vill man inte njuta av gratängensomden är så funkar det säkert att servera densom ett tillbehör till en fisk- eller en köttbit, ja man kan säkert hälla lite köttfärsröra någonstans i formenockså om det nu skulle klia i uppfinnarnerven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.