I det här receptet har vi smakat oss fram till en buljongsmak som vi tyckte blev blev god och sen skrivit ner receptet på ett ungefär ur minnet, gör så ni ochså, smaka er fram, behövs det mer så sätt mer, blir det för mycket så spä med vatten
Jo, man kokar kålsoppa. Vad gör man med vitkål som börjar se lite ledsen ut i kylskåpet. och har man dessutom köttfärs hemma så rullar man små frikadeller till
En mättande soppa med låg GI,nyttig och värmande. Det är bra om man gör frikadellerna under tiden soppan kokar så dom får stå sig lite, dom blir då fasta av att ströbrödet svällt lite och faller inte sönder i soppan
Kålsoppa måste vara en av de enklaste och billigaste maträtter som finns. Den är däremot inte den mest fotogenetiska maträtt som finns men den är underbart god
Ingredienser Portioner. 4 ca 500 g vitkål 2 morötter 2 potatisar 1 gul lök 1 msk smör 2 tsk sirap 10 kryddpepparkorn 1 lagerblad 15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaka av med salt och peppar. 1Bryt sönder köttet i bitar och klicka ner det i soppan tillsammans med ärterna. 1Strö över hackad persilja och bjud soppan rykande het tillsammans med gott bröd
Strö över paprikapulvret och låt det fräsa med. Servera med en klick grekisk yoghurt eller smetana. Jag testade Birgitta Höglunds soppa från Kreta igår och det var en höjdare
Stek dem sedan gyllene i en stekpanna med lite smör eller olja. Till julbordet detta år testades ett nytt recept i förhoppning om att hitta nya vegatariska köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.