Har du bekymmer med någon annan av smakerna så kanske vi kan få föreslå ett recept på en sötpotatisgratäng med morötter och zucchini som finns i vårt sötpotatisarkiv
8 bufféportioner ca 600 g kålrot 2 msk smör 2 msk strösocker 1 röd chili saften av 1 apelsin salt peppar 1 ask färsk gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Kyckling ochSötpotatisgratäng Receptet är för 4 personer 2 st meddelstora sötpotatis 2 st kycklingfiléer 1 st gul lök 125 gram bacon 300 gram mango 4 dl kokosmjölk 2 st vitlöksklyftor 1 msk färskriven ingefära 1 msk curry 1 tsk gurkmeja Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt Efter tycke & smak svartpeppar Använd animaliskt fett, ghee eller kokosolja att bryna i
I vårt ganska fulla kylskåp hade en kålrot lyckats gå vilse. Den låg längst in och såg lite trist ut, men när den var skalad och tillagad på det här viset, slank den ner utan problem i både mannens och Pysens magar
Sååå skönt och den tackar jag Mia för. en sötpotatisgratäng med köttfärs blev resultatet. Har haft besök mest hela dagen och började spinna vidare på mina mat idéer med Vivi
Skördade örtkryddor och savoykål i landet idag. Jag skär dem i fina tunna skivor, kokar dem först i äppelcider (den där gamla sorten, det går bra med öl och aningen honung i brist på sådan)
Ugnsgrillade kycklingklubbor är en vardagsfavorit både för mig och barnen – vi älskar alla att det blir så saftigt att äta, och jag älskar framförallt att jag slipper rensa kycklingen
Bryn sedan i tur och ordning kycklinglåren ochkålrotsbitarna i smör och lägg över dem i en gryta. Skala äpplena, skär dem i klyftor och lägg ner dem i buljongen tillsammans med repad timjan
Jag serverade detta med ugnsrostad kålrotoch en krämig tzatziki. Till biffarna serverade vi ugnsrostad kålrot, den påminner väldigt mycket om ugnsrostad potatis men är lite bättre för oss som vill köra lågkolhydratskost
Morötter finns alltid hemma, men i grönsakslådan gömde sig även en bit pumpa och en halv kålrot, och i kylen fanns en bit kvar av pecorinon som jag använde tidigare
 Skala och klyfta potatis ochkålrot. kålrot. Lägg på smörpapper och salta och peppra. ½ kålrot. Forma till en limpa och gör ett â€dike†längs med mitten
Rör ut senap i grädden, salta och peppra och blanda ner i kålroten. Salta och peppra. en stor klick smörriven västerbottensostBlanda ihop och ställ kallt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.