Ugnsgrilladekycklingklubbor är en vardagsfavorit både för mig och barnen – vi älskar alla att det blir så saftigt att äta, och jag älskar framförallt att jag slipper rensa kycklingen
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Tänk på att ju större kålrot desto längre koktid kommer den ha, men desto mer mat blir det också. När hela kålroten är täckt strö på ströbrödet runt om
Skala och skär kålrotenicentimeter stora bitar. Löjligt. Kolla så att kålroten är mjuk. Rör ut senap i grädden, salta och peppra och blanda ner ikålroten
Stek dem, grilla dem, kör dem iugnen. Skala kålroten och skär den i knappt centimeterstoratärningar. Då och då återkommer jag till kampanjen Koka-inte-grönsaker
Rör ut senap i grädden, salta och peppra och blanda ner ikålroten. Ett 56kilorecept som blev ett väldigt gott tillbehörtill en bit kött. Senapskokt kålrot4portioner. 1 kålrot2 msk dijonsenap2,5 dl vispgräddesalt, svartpepparSkala och skär kålrotenicentimeter stora bitar. Koka på svag värme i ca 15 minuter, rör emellanåt. -Mama Skogly ♥ 4 portioner. 1 kålrot. 2 msk dijonsenap
Sprid ut stavarna på hushållspapper eller tidning att rinna och svalna av. Skiva och strimla den skalade kålroteni ca 1 cm stavar. Hetta upp oljan ifritös eller kastrull till 180-190 grader. Fritera stavarna i 6-7 minuter så att de är genommjuka, använd provsticka. Salta på och fördela stavarna i 8-10 knippen när de svalnat. Linda 1 baconskiva runt varje knippe och stick en tandpetare igenom. Friteraknippenai 3-5 minutertill både bacon och kål fått önskad färg. 1 kålrot (1 kg). 8-10 skivor bacon (1 paket). 1-2 l matolja tillfritösen
Skala kålroten och skär kålroteni pommes frites stora bitar. Smaken är ju väldigtsnarlik rotmos med tillsammans med dipp, sås eller något annat så vänjer man sig
Den här fantastiskt goda griljeradekålroten är vår vegetariskavariant av julskinka. Som ni kanske har märkt så är det inte några mängder av maträtter som ingår på vårt lilla julbord, men vi har med de rätter som vigillar
Så här får ni två kålrot och laxvarianter. I dagens Metro pratar vi kålrötter och att man faktiskt kan använda den där bra roten till mer än bara rotmos
Pensla teriyakisås på kålrotsskivorna. kålrot. Låt svalna och skiva den sedan tunt tänk carpaccio. Bränn gärna av kålroten så den får en karamelliserad yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.