Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Stekt rismed kyckling är en av mina favoriträtter. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Servera gärna med kokt potatis, brunsås, lingonsylt och grönsaker. Kålpudding är en av mina favoriträtter, men ändå har jag inte haft något kålpuddingrecept på bloggen än
Blanda risetmed lök, färs, kryddor, ägg och mjölk. 1½ dl kokt vitt ris. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ dl kokt vitt ris 800 g vitkål 25 g Arla® Svenskt Smör 2 msk sirap ½ tsk salt 1 dl vatten 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 300 g blandfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ägg 1 dl Arla® mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.