Kåldolmar med savoykål, skysås och tranbär
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kåldolmar med savoykål – recept 6 personer 500 g blandfärs
  • 500 g nötfärs
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 ägg 1,5 ris (avsvalnat, kokt i stark kalvbuljong)
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 msk soja
  • 3 msk kalvfond
  • salt och peppar
  • 25 g smör (pensling)
  • smör och rapsolja (till stekning av två biffar)
  • 1 stort huvud savoykål
  • Skysås – receptstekflott från stekningen av två biffar
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl koncentrerad kalvfond
  • 0,5-1 msk honung
  • 0,5-1 msk vetemjöl
  • 1/2 msk soja
  • 4 msk smör till montering
  • smör och rapsolja till stekning
  • salt och peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.