Det bästa med introduktionen av denna sallad var att både mor och svärmor gjorde klart att de INTE tyckte om getost men jag kan säga att båda ändrade sig efter att ha smakat denna sallad
Jag har gjort denna sallad två gånger nu och barnen bara älskar den. Hittade den på en amerikansk blogg och i det receptet var det en msk socker i den, det hoppade jag över för det hör ju inte till en sallad tycker jag
Smaka av med lite fond, vitpeppar och salt, sätt åt sidan. Börja med att hyvla två stjälkar med hjälp av en mandolin, lägg hyvelspånen i isvatten, sätt åt sidan
Här med en sötsyrlig vinägrett. Oftast krävs det en sådan liten ansträngning och ändå serveras det hos oss mycket grönsaker som de är, så som morötter, sockerärtor eller paprika
Här tillsammans med älgenBlanda lika delar finstrimlad vitkål, tunt skivad blekselleri och riven rödbeta med pressad citron flytande honung olivolja salt och peppar
Ansa och skiva fänkålen riktigt tunt med t ex en mandolin. Skölj, kärna ur och skiva äpplena tunt. Blanda fänkål och äpple med citronsaft, lite salt och svartpeppar
Blanda matvete/dinkel med grönsakerna och tillsätt basilikan. I skrivande stund tittar jag ut genom fönstret och ser regndropparna rinna nerför fönsterrutan, tar en klunk varm kaffe och drar koftan lite tätare om mig
Fördelen med lax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment. Det berodde med största säkerhet på att jag tog mig besväret att dubbelpanera laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.