I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Griljerad skinka. Ta ur den rimmade skinkan ur plasten och torka av med hushållspapper. Griljera en skinka kan man verkligen göra på tusen och ett sätt
Skeda över fikonenmed sås. Lägg osten på plåt med bakplåtspapper. Rör i vaniljsocker ochvalnötter. Lägg i fikonen i klyftor och låt sjuda ett par minuter
Blanda under tiden ricotta med finhackade valnötter, honung, salt och peppar. Så att säga att de är en last är kanske fel - jag tänker fortsätta äta mina fikonmedan de fortfarande finns att få tag på färska från marknaden
Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat. Strö över lite flingsalt och ställ åt sidan. Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg
Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat. Strö över lite flingsalt och ställ åt sidan. Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg
Strö över valnötteroch persilja. Skär köttet i tjocka skivor ochfikonen i bitar. Salta och peppra. Blanda ner crème fraiche, senap, dragon och honung i pannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.