Julkaka med mandel och hemlagad apelsinkräm
Veggy 365
Veggy 365
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till smeten
  • 5 ägg
  • 125 gr honung
  • 280 g mandelmjöl
  • En nypa salt
  • 2 gr natriumbensoat
  • 2 gr bakpulver
  • Ø 28 cm kakform med löstagbar kant
  •  
  • Till krämen, ca. 200 gr
  • 4 äggulor, vispade
  • 70 gr honung
  • Saft av 1 apelsin, cirka 80 ml
  • 2 msk citronsaft
  • 80 gr smör, i små bitar
  •  
  • Till glasyren
  • 250 gr mascarpone
  • 40 ml färsk apelsinjuice
  • 1 msk lönnsirap
  • 100 gr crème fraîche
  • Pistaschmandlar, finmalda för topping

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.